MediaWatch

Producentforeningen forsøger at inddrive stort lån i Frankrig

Advokat gav millionlån til fransk forretningsmand for rettighedspenge. Producentforeningen kæmper i dag for at inddrive pengene.

15 mio. kr. Så mange penge forsøger Producentforeningen nu at inddrive for et lån ydet til en fransk forretningsmand af advokat Johan Schlüter for foreningens rettighedspenge. Det skriver Berlingske.

Lånet blev givet af Johan Schlüter i kraft af sin rolle som administrator for CAB. Det er en af de tre foreninger, der administrerer film- og tv-rettigheder under Producentforeningen. CAB er en del af sagen om påstået svindel for 175 mio. kr., som Producentforeningen har anlagt mod det i dag konkursramte advokatfirma, Johan Schlüter Advokater.

Lånet blev givet i 2009 og skulle tilbagebetales allerede året efter. Det skete ikke. Derfor verserer sagen stadig. Efter sagen om påstået svindel for rettighedspenge kom frem i 2015, blev Johan Schlüter Advokater sat fra bestillingen i CAB, så det i dag er Producentforeningen, som arbejder på at inddrive lånet. Et lån, som aldrig skulle være blevet givet, mener formand for foreningen, Klaus Hansen.

”Vi kan nu se i vores regnskaber, at det er blevet dækket ind under den hovedpost, der hedder obligationer. Og jeg kan konstatere, at det lån, som CAB har ydet, ikke er i overensstemmelse med CAB's anbringelsespolitik, så Johan har overskredet sine beføjelser,” siger direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen.

Johan Schlüter udtaler til Berlingske, at han fortryder, at lånet blev givet, men at det var inden for rammerne af investeringsstrategien i CAB.

”Det var en god forretning for CAB – og det var en mand, som jeg slet ikke så noget problem i, for med hans liste af ejendomme var der intet at komme efter,” siger Johan Schlüter.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere