MediaWatch

Schlüters franske sag på vej i højesteret

Den franske højesteret skal behandle spektakulær sag med dansk rettighedsadvokat om musikrettigheder fra den afdøde franske komponist Charles Trenet.

Lars Krabbe/Polfoto
Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Der venter en tredje runde i en fransk sag om bedrageri, hvor den danske rettighedsadvokat Johan Schlüter er involveret, skriver Berlingske.

Sagen drejer sig om musikrettigheder fra den afdøde franske komponist Charles Trenet. De to første retsinstanser i det franske retssystem har allerede behandlet sagen. Første gang blev Johan Schlüter idømt fængselsstraf og en millionstor bøde, men anden gang gik han fra af de tungeste anklager.

Nu har begge lejre, herunder Johan Schlüters, dog anket sagen til den franske højesteret.

"Den her sag har fra starten været fuldstændig vanvittig. Det er et rent, kafkast mareridt. Grundlaget er lettere end luft, der er intet i det," siger Johan Schlüter til Berlingske.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere