MediaWatch

Intern kritik af bestyrelser efter Schlüter-sagen

Det vækker kritik fra egne rækker, at bestyrelser i foreninger i regi af Producentforening foretager oprydningsarbejdet efter Schlüter-sagen, fordi sagen udspillede sig, mens de samme bestyrelser var i spidsen for foreningerne.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Bestyrelserne i CAB, Filmret og Filmkopi, der opererer i regi af Producentforening, er på et årsmøde blevet udsat for kritik fra egne rækker. Det skriver Berlingske.

De tre foreninger er dem, der mener sig snydt for 175 mio. kr. af Registrering Danmark, der var relateret til advokatfirmaet Johan Schlüter, i sagen om forvaltning af rettighedsmidler. Og internt er der kritik af, at de bestyrelser, som sad i spidsen for foreningerne, da sagen foregik, også står i spidsen for oprydningen. Poul Erik Lindeborg, ejer af Angel Film, mener, at bestyrelserne skal afsættes.

"Begrundelse for dette er mange, men overordnet er det helt konkret, at den siddende bestyrelse har et stort medansvar for, at Schlüter-sagen er endt, hvor den er endt," lød det ifølge Berlingske på årsmødet i et forslag stillet af Poul Erik Lindeborg, som Peter Aalbæk, direktør i Zentropa, var medunderskriver af som privatperson.

Af forslaget, som ikke blev vedtaget, fremgår det, at Poul Erik Lindeborg og Peter Aalbæk mener, at der ikke er "den store forskel på at genvælge bestyrelsen, end hvis man lod Johan Schlüter forvalte midlerne i Filmret igen."

Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen, tager bestyrelserne i forsvar og mener ikke, at de har forsømt deres pligter.

"Vi har haft de kontrolpunkter, som man normalt har. Vi har haft et samarbejde med en revisor, som vi har haft tillid til, og der kom først meget sent informationer om svindlen, og da de kom, reagerede vi med det samme. Desuden har vi haft et samarbejde med et internationalt anerkendt advokatkontor (Johan Schlüter Advokatfirma, red.) med tre partnere og regnskabsafdeling og så videre, så jeg mener bestemt ikke, vi har sovet i timen," siger Klaus Hansen til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs