MediaWatch

Fransk sag endte med dom til Johan Schlüter

I efteråret blev rettighedsadvokaten frifundet i en sag om bedrageri, men der var ikke tale om en frifindelse i alle sagens forhold.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

I oktober oplyste rettighedsadvokat Johan Schlüter, at han var blevet frifundet i en fransk sag om bedrageri. Det viser sig imidlertid ikke at være det komplette billede af sagen, skriver Berlingske Business.

Johan Schlüter og Maurice Khardine var ved første retsinstans blevet idømt fængselsstraffe for bedrageri mod George El Assidi, som er arving til visesangeren Charles Trenet. Det forhold blev de to frikendt for ved appelretten.

Til gengæld blev Johan Schlüter og Maurice Khardine ifølge retsdokumenter, som Berlingske er i besiddelse af, dømt for andre forhold. Det gælder bedrageri eller forsøg på bedrageri af musikforlaget Editions Raoul Breton og SACEM, som ifølge Berlingske er det franske svar på det danske Copydan.

"Det andet interesserede jeg mig ikke meget for, fordi sagen i udgangspunktet drejede sig om bedrageri af El Assidi," siger Johan Schlüter til Berlingske.

Han oplyser til Berlingske, at han vil anke dommen.

Mere fra MediaWatch

Staten skal betale mere til medieområdet i ny medieaftale

Mens der bliver hentet penge i udløbet af 24syvs sendetilladelse og fald i public service-puljen, vil staten øge udgifterne til bl.a. DR, lokalaviser og søgbarheden af DR’s arkiver. Få overblik over økonomien i det nye medieforlig her.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs