MediaWatch

Fransk sag endte med dom til Johan Schlüter

I efteråret blev rettighedsadvokaten frifundet i en sag om bedrageri, men der var ikke tale om en frifindelse i alle sagens forhold.

Lars Krabbe/Polfoto
Foto: Lars Krabbe/Polfoto

I oktober oplyste rettighedsadvokat Johan Schlüter, at han var blevet frifundet i en fransk sag om bedrageri. Det viser sig imidlertid ikke at være det komplette billede af sagen, skriver Berlingske Business.

Johan Schlüter og Maurice Khardine var ved første retsinstans blevet idømt fængselsstraffe for bedrageri mod George El Assidi, som er arving til visesangeren Charles Trenet. Det forhold blev de to frikendt for ved appelretten.

Til gengæld blev Johan Schlüter og Maurice Khardine ifølge retsdokumenter, som Berlingske er i besiddelse af, dømt for andre forhold. Det gælder bedrageri eller forsøg på bedrageri af musikforlaget Editions Raoul Breton og SACEM, som ifølge Berlingske er det franske svar på det danske Copydan.

"Det andet interesserede jeg mig ikke meget for, fordi sagen i udgangspunktet drejede sig om bedrageri af El Assidi," siger Johan Schlüter til Berlingske.

Han oplyser til Berlingske, at han vil anke dommen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere