MediaWatch

Seerredaktør kritiserer TV 2-ledelse for at fjerne trailer

Det var en fejl at fjerne omstridt trailer fra Presselogen, mener seernes redaktør på TV 2. Det svækker programmets troværdighed alvorligt, lyder kritikken.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Årvågne seere kunne søndag 20. december opleve hele tre forskellige udgaver af TV 2 News’ mediemagasin "Presselogen". Det skete, da programmet i første omgang viste den omstridte trailer for TV 2's årskavalkade med dansende politikere blandet med klip fra krigszoner og terrorhandlinger.

Efterfølgende blev Presselogen genudsendt men i en redigeret udgave, hvor traileren var klippet ned til et minimum. I første omgang uden at gøre seerne opmærksomme på ændringen og siden med en meddelelse om det i programmets indledning. Beslutningen om at fjerne traileren vækker nu kritik fra seerredaktør, Lars Bennike, på TV 2.

”I den sammenhæng er det principielle problem, at det svækker "Presselogen’s" troværdighed alvorligt, når TV 2's ledelse på den ene side fastholder retten til at vise materiale, som andre medier ønsker gemt af vejen – og det samme så ikke gælder, når TV 2 selv er på stegepanden,” skriver Seernes redaktør, Lars Bennike, i en klumme på tv2.dk.

Han anerkender, at tv-stationens ledelse havde et valg mellem to onder. På den ene side kunne man skade sin troværdighed ved at vise en trailer, stationen allerede havde trukket tilbage, mens man på den anden side har et ledende journalistisk princip om at vise dokumentation for en sags omdrejningspunkt - i dette tilfælde den omstridte trailer.

"Andre medier vil næppe lade beslutningen dø i stilhed, når programmet sender normalt igen efter nytår, og efter min opfattelse bevægede TV 2 sig derfor ud på et skråplan, da man valgte at omredigere udsendelsen. Den oprindelige trailer hører måske ikke til blandt TV 2s ”største øjeblikke”, men efter min opfattelse havde det været bedre for TV 2 at stå ved denne fejl – frem for at stække "Presselogen"," skriver Lars Bennike.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs