MediaWatch

Vært stopper på "Mennesker og medier"

Hakon Mosbech stopper til februar som vært på P1's mediemagasin og vil i stedet hellige sig arbejdet hos Zetland, der stopper samarbejdet med P1-magasinet.

Foto: DR

"Mennesker og medier" på P1 skal på jagt efter en ny vært. Det står klart, efter den nuværende vært, Hakon Mosbech, fratræder sin stilling 1. februar. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Zetland producerer for nuværende "Mennesker og medier". Ved siden af værtsjobbet på P1 er Hakon Mosbech partner og redaktør i Zetland, der til marts næste år relanceres som dagligt nyhedsmedie. Og det er uforenligt med at fortsætte som vært på "Mennesker og medier", mener Hakon Mosbech.

"En af de store styrker ved "Mennesker og medier" er dets uafhængighed - af de store private mediehuse og af Danmarks Radio selv. Det nye Zetland vil blive et centralt medie i landskabet. Zetland vil forsøge at give klare svar på journalistikkens centrale udfordringer omkring digitalisering, finansiering og troværdighed. Fra den position er det umuligt at bestyre et uafhængigt mediekritisk program, der beskæftiger sig med de samme problemstillinger," siger Hakon Mosbech i pressemeddelelsen.

Han overtog værtsstolen på "Mennesker og medier" i efteråret 2014 efter Lasse Jensen.

P1: Rigtig beslutning

P1's kanalredaktør, Hanne Barslund, har været glad for samarbejdet med Hakon Mosbech og det øvrige Zetland om "Mennesker og medier", men mener samtidig, at det er en rigtig beslutning, at der nu bliver skiftet ud på værtsposten.

"For P1 er det afgørende vigtigt, at Mennesker og Medier er et program, der kan bedrive uafhængig journalistik og ikke styres af særinteresser i mediebranchen. Derfor er det den helt rigtige beslutning af Zetland at stoppe nu," siger Hanne Barslund i pressmeddelelsen.

Af meddelelsen fremgår det, at "Mennesker og mediers" nye vært vil blive annonceret på et senere tidspunkt.

Tidligere på ugen meddelte Information, at avisen har hentet redaktøren på "Mennesker og medier", Otto Lerche.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs