MediaWatch

Mennesker og Medier har fundet sin nye vært

Kurt Strand skal fra februar stå i spidsen for P1's ugentlige radioprogram om medieverdenen.

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Det bliver en velkendt stemme, som kommer til at flyde ud af højttalerne, når P1’s ugentlige medieprogram, Mennesker og Medier, fra 5. februar får ny vært. Det bliver den mangeårige journalist på DR Kurt Strand, som fremover kommer til at stå i spidsen for radioprogrammet. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

"Kurt Strand er en af landets skarpeste iagttagere af medier og magtstrukturerne i mediebranchen. Det har P1 og lytterne brug for i en tid, hvor mediebranchen er i hastig forandring. Han er heller ikke bleg for at vende sit kritiske øje mod os selv og resten af DR, og netop uafhængigheden er en vigtig forudsætning for et program som Mennesker og Medier," siger P1's kanalredaktør, Hanne Barslund, i pressemeddelelsen.

Kurt Strand er mediekommentator i Kristeligt Dagblad og har tidligere været vært for Presselogen på TV 2 News. Endvidere har han været vært på Deadline på DR2 og interviewprogrammet Profilen på DR1.

"Programmet har en central placering hos alle, der beskæftiger sig med og interesserer sig for mediernes udvikling, bommerter og selvkritik. Og det er med stor ydmyghed, at jeg overtager programmet, som jeg tidligere har vikarieret på, men som jeg primært kender som lytter," siger Kurt Strand i pressemeddelelsen.

Af den fremgår, at han vil lave programmet som ekstern leverandør til DR - ligesom den hidtidige producent Zetland, som i sidste uge offentliggjorde, at man stoppede med at lave Mennesker og Medier for at fokusere på mediets egne udgivelser. Det betød videre, at den nuværende vært, Hakon Mosbech, annoncerede sin afgang fra programmets værtsstol.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs