MediaWatch

TV 2 fjerner trailer fra mediekritisk program

Presselogen på TV 2 News viste udskældt trailer, som tv-stationen tidligere på ugen havde trukket tilbage. Efterfølgende var videoen redigeret ud, da programmet blev genudsendt.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Seerne kunne i går opleve tre forskellige versioner af TV 2 News’ ugentlige mediemagasin Presselogen. Dem, der så udsendelsen kl. 10, kunne opleve den fulde version af den kritiserede trailer for tv-stationens årskavalkade, som tidligere på ugen blev trukket tilbage. Da Presselogen blev genudsendt kl. 13, var videoen redigeret ned til nogle få sekunder. Det skriver Berlingske.

Blandt ugens gæster i programmet, der skulle diskutere sammenblandingen af krig og katastrofer med underholdning og dans, var chefredaktør for TV 2 Nyhederne, Jacob Kwon. Han gjorde i den forbindelse opmærksom på, at han fandt det uheldigt, at TV 2 endnu engang viste traileren.

Den kommentar var ligeledes blevet redigeret ud af den genudsendte version af Presselogen kl. 13. Seerne blev dog ikke gjort opmærksom på, at der var tale om en redigeret udgave af programmet.

Det skete først, da Presselogen atter blev genudsendt på TV 2 News senere på dagen, og det var en fejl, at det ikke fremgik af, at der var tale om en redigeret udgave af programmet, fortæller TV 2’s magasinredaktionschef, Arne Notkin, til Berlingske.

”Jeg synes absolut, det er relevant at diskutere sammenblanding af underholdning og journalistik generelt, men det er klart, at vi ikke skal vise en trailer, som vi på koncernniveau har besluttet ikke at vise,” siger Arne Notkin.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs