MediaWatch

Deltagere kritiserer DR's årskavalkade

DR får kritik fra flere deltagere, der føler sig misbrugt efter medvirken i showet ”Året,der gik 2015”.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Den 26. december viste DR sit årlige program med de vigtigste begivenheder fra det forgangne år. Særligt et indslag vækker nu kritik fra flere deltagere. Det skriver Politiken.

I årskavalkaden stillede en række muslimer op i et indslag og udtalte ordene ”Jeg er muslim, men …” efterfulgt af budskaber som ”jeg elsker jul”, ”jeg er ikke homofob” og ”jeg er ikke terrorist”. Blandt deltagerne var tidligere folketingsmedlem for SF Özlem Cekic og komikeren Omar Marzouk.

Begge har efterfølgende fortrudt deres medvirken og føler sig misbrugt i en kontekst, hvor indslaget blev bragt efter et interview med Sergeot Uzan, far til Dan Uzan som blev dræbt under terrorangrebet i København tidligere i år.

”Det var sgu ikke lige den kontekst, jeg regnede med at blive sat ind i af DR. Det så ud, som om jeg skulle undskylde noget, som jeg overhovedet ikke havde noget med at gøre,” siger Omar Marzouk i en video, som han har lagt på sin Facebook-side.

Overfor Politiken beklager DR’s ansvarlige for udsendelsen, redaktionsleder Julie Mabeck, hvis indslaget har stødt seere, og nogen har opfattet det som, at muslimer har skullet undskylde for noget.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs