MediaWatch

Rapport: Apple Music har taget lille bid af dansk marked

Spotify sidder solidt på musiktilbuddet online, men Apples alternativ blander sig som en af de tre mest benyttede tjenester ifølge DR Medieforskning.

AP/Polfoto
Foto: POLFOTO_48875652.jpg

Efter et halvt år på markedet er Apples musiktjeneste Apple Music blevet den tredje mest benyttede blandt streaminglytterne på det danske marked.

Det skriver dr.dk på baggrund af DR Medieforsknings årlige rapport, Medieudviklingen 2015, der udkommer i slutningen af januar.

Den svenske musiktjeneste Spotify dominerer fortsat markedet og har 60 pct. af streamingbrugere i hus. Andenpladsen går til TDC Play, som en tredjedel af streaminglytterne benytter sig af, mens Apple Music tegner sig for en tredjeplads med ni pct.

Dermed overgår Apple Music to andre musiktjenester Google Play Music og Tidal, skriver DR.

Apple Music fremlægger de første tal

Ifølge DR Medieforskning er andelen af danskerne, der bruger streamingtjenester, når de skal lytte til musik, mere end tredoblet de seneste fem år, fra ti pct. i 2010 til 35 pct. i 2015.

Apple Music gik i luften 30. juni i år i omkring 100 lande. Efter fem uger rapporterede Apple om 11 mio. tilmeldte brugere. Spotify havde til sammenligning på daværende tidspunkt 75 mio. brugere. Langt de fleste benytter Spotifys gratis, reklamefinansiererde version, mens knapt en tredjedel, 20 mio., er betalende kunder.

Apple Music fremlægger de første tal

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere