MediaWatch

Mikkel Hertz henter Jacob Nybroe tilbage til Nyhederne

Tidligere nyhedschef på TV 2 Jacob Nybroe gør comeback i central stilling på Nyhederne.

Foto: Miklos Szabo/TV 2

Efter sin udnævnelse i sidste uge er TV 2's nye nyhedsdirektør Mikkel Hertz gået i gang med at sætte sit hold.

Det betyder comeback til den tidligere nyhedschef på TV 2 Nyhederne, Jacob Nybroe, der vender tilbage i en stilling som nyheds- og souschef, skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Jacob Nybroe får plads i chefredaktionen og ansvaret for produktion, økonomi og tre af TV 2 Nyhedernes store fagredaktioner – udland, Christiansborg og finans.

Han forlod TV 2 i maj 2014 efter en større omorganisering af Nyhederne, hvor han blev tilbudt et nyt job, han ikke ønskede. Efterfølgende har Mikkel Hertz afløst daværende nyhedsdirektør Michael Dyrby på posten og banet vej for Jacob Nybroes tilbagevenden til Nyhedernes centrale ledelse.

"Jacob Nybroe var i mange år en tæt samarbejdspartner på TV 2 Nyhederne, og jeg har stor tillid til ham og hans kunnen. Han kender butikken, og han er en stærk leder – både personalemæssigt, administrativt og naturligvis også journalistisk. Jeg glæder mig rigtigt meget til at genoptage samarbejdet med Jacob og er overbevist om, at han bliver vigtig for den daglige nyhedsproduktion og for det udviklingsarbejde, som venter os forude," siger nyhedsdirektør Mikkel Hertz i meddelelsen.

Områder lagt sammen

TV 2 ændrede i sidste uge organisationsdiagrammet og lagde nyhedsområdet sammen med programafdelingerne i et samlet indholdsområde under indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen. Det er som udløber af den overordnede ændring, at TV 2's nye nyhedsdirektør styrker sin ledelse med souschef Jacob Nybroe, skriver TV 2.

"Det er ligesom at få en tidlig julegave. Jeg føler, jeg er driving home for Christmas, og jeg glæder mig utroligt meget til igen at skulle arbejde sammen med alle de dedikerede medarbejdere på TV 2 Nyhederne og på resten af TV 2. Blandt dem også min nye chef, Mikkel Hertz, som er en af Danmarks dygtigste journalister tilsat en stor portion ordentlighed og godt humør. Der er sket store forandringer på nyhedsområdet, siden jeg forlod TV 2 – og der kommer til at ske nye ting. Det er et stort privilegium at få lov at være med til udviklingen. Jeg ønsker og håber, at jeg kan bidrage til, at TV 2s kæmpe palet af indhold også fremover er relevant for danskerne, og at TV 2 Nyhederne samtidig forbliver en arbejdsplads, det er værd at vende hjem til," udtaler Jacob Nybroe, der begynder i jobbet 4. januar.
 
Han forlader dermed kommunikationsbureauet Nybroe og Brøcker, som han etablerede efter afgangen fra TV 2. Den anden del af duoen, Morten Brøcker, fortsætter solo, oplyser TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs