MediaWatch

Vice fordobler sin omsætning i Europa

Vice forventer tre-cifret millionoverskud på sine europæiske forretninger i 2015.

Godt 184 mio. kroner. Så meget forventer Vice at få i overskud på sine europæiske aktiviteter i 2015. Det gode resultat kommer efter flere år med heftige investeringer, hvilke gør, at medieselskabet kan se frem til en fordobling af sin omsætning til ca. 100 mio. pund (ca. 1 mia. kr.). Det skriver The Guardian.

Vice UK, som er moderselskab for alle Vice’ europæiske forretninger, kom ud af 2014 med et underskud på 1 mio. pund (10 mio. kr.), mens det året forinden havde et overskud på 3 mio. pund (30 mio. kr.).

Ifølge The Guardian forventer Vice UK i 2015 en fordobling af sidste års omsætning på 49,7 mio. pund (509 mio. kr.). I 2013 lød omsætningen på 38 mio. pund (389 mio. kr.).

I oktober annoncerede Vice planer om at lancere 12 nye tv-kanaler i Europa i løbet af de næste 18 måneder, og at selskabet var i intense forhandlinger med forskellige potentielle partnere om et fremtidigt samarbejde.

Det amerikanske moderselskab, Vice Media, har for nylig tiltrukket betydelige investeringer fra Disney, som over de seneste måneder har postet mere end 2,7 mia. kr. i medievirksomheden. Tidligere har A&E Networks og 21st Century Fox investeret henholdsvis 1,7 mia. kr og 478 mio. kr. i Vice Media.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs