MediaWatch

Netflix vil fordoble antallet af egne serier

Den amerikanske streamingtjeneste vil skrue op for produktionen og levere flere egenproducerede serier.

Foto: Elise Amendola/AP/Polfoto/Arkiv

I løbet af 2016 vil Netflix lancere 31 egenproducerede serier mod 16 i år. Det sagde Ted Sarandos, indholdsdirektør hos Netflix ifølge flere udenlandske medier herunder Wired, på en konference i går.

Netflix er i øjeblikket til stede i omkring 80 lande, og målet er at nå op på 200 i løbet af 2016. Blandt fordelene for Netflix ved at producere sine egne serier er, at spørgsmålet om rettigheder ikke er lagt i andres hænder. Rettigheder til serier sælges nemlig typisk regionalt, mens Netflix helst ser, at rettighederne bliver købt globalt.

"Jeg ved ikke, om det har været mere vanskeligt, end vi forventede, men det har ikke været nogen let vej," sagde Ted Sarandos ifølge Wired om køb af rettigheder til andre selskabers produktioner.

Netflix har tidligere på året præsenteret sin første egenproducerede spillefilm, og også på den front kan man forvente mere fra streamingtjenesten, lød det fra Ted Sarandos.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs