MediaWatch

Netflix vil fordoble antallet af egne serier

Den amerikanske streamingtjeneste vil skrue op for produktionen og levere flere egenproducerede serier.

Foto: Elise Amendola/AP/Polfoto/Arkiv

I løbet af 2016 vil Netflix lancere 31 egenproducerede serier mod 16 i år. Det sagde Ted Sarandos, indholdsdirektør hos Netflix ifølge flere udenlandske medier herunder Wired, på en konference i går.

Netflix er i øjeblikket til stede i omkring 80 lande, og målet er at nå op på 200 i løbet af 2016. Blandt fordelene for Netflix ved at producere sine egne serier er, at spørgsmålet om rettigheder ikke er lagt i andres hænder. Rettigheder til serier sælges nemlig typisk regionalt, mens Netflix helst ser, at rettighederne bliver købt globalt.

"Jeg ved ikke, om det har været mere vanskeligt, end vi forventede, men det har ikke været nogen let vej," sagde Ted Sarandos ifølge Wired om køb af rettigheder til andre selskabers produktioner.

Netflix har tidligere på året præsenteret sin første egenproducerede spillefilm, og også på den front kan man forvente mere fra streamingtjenesten, lød det fra Ted Sarandos.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs