MediaWatch

Medie: Rapport afdækker overforbrug i Slagelse-firma

En rapport fra revisionsfirma kommer nogle spadestik dybere i de økonomiske forhold i centralt selskab i sag om rettighedsmidler.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Revisionsfirmaet Deloitte har dykket ned i selskabet Registrering Danmark, som står centralt i sagen, hvor Producentforeningen mener sig snydt for 175 mio. kr. Og Deloittes afdækning viser forbrug på meget andet end kerneopgaven, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Ifølge Finans var der 61 medarbejdere i Registrering Danmark, da der var flest. Af dem var 28 ansat i sideforretninger, som ikke var direkte relateret til kerneopgaven, som var at forvalte rettighedsmidler for landets producenter.

Blandt sidegesjæfterne var udviklingen af en app til nye forældre, løn til ansatte i fodboldklubben FC Vestsjælland og import af cykler fra Bangladesh.

"Jeg troede ikke, at jeg kunne overraskes mere i denne sag, men hvis det ikke var så tragisk, ville Deloittes rapport jo være et absurd filmmanuskript værdigt," siger Klaus Hansen, direktør for Producentforeningen, til Jyllands-Posten.

Registrering Danmark var en udspringer af Johan Schlüter Advokatfirma, der havde lagt opgaven med forvaltning af rettighedsmidler ud til selskabet i Slagelse, og Registrering Danmark var en relativt stor kunde for advokatfirmaet. Johan Schlüter, der var med i ejerkredsen bag Registrering Danmark og manden bag Johan Schlüter Advokatfirma, afviser i en sms til Finans at have noget med pengestrømmene mellem Registrering Danmark og advokatfirmaet at gøre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs