MediaWatch

Tv-producenters krav mod advokatfirma vokser

Sagen om påstået svindel med Copydan-midler er vokset betragteligt, mener tv-producenter.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

100 mio. kr. har tv-producenter hidtil følt sin snydt for af advokatfirmaet Johan Schlüter i sagen om påstået svindel med Copydan-midler. Men nu er sagen vokset til 175 mio. kr., skriver Finans.

Klaus Hansen, direktør i tv- og filmproducenternes brancheorganisation, Producentforeningen, bekræfter over for Finans, at medlemmerne af foreningen Filmret, der består af tv- og filmproducenter, blev orienteret om den nye udvikling på en generalforsamling i København i går.

Det voksende beløb er et resultat af længere revisionsundersøgelser af forvaltningen af producenternes Copydan-penge.

Kravet fra producenterne er indtil videre opgjort til mellem 130 og 140 mio. kr. At beløbet ikke er identitisk med de 175 mio. kr. skyldes, at Producentforeningen i juli overtog ejerskabet af Registrering Danmark, som har administreret midlerne for Johan Schlüter Advokatfirma. I forbindelsen med overtagelsen blev det aftalt, at i det omfang Producentforening kan inddrive fordringer og andet i Registrering Danmark, skal dette modregnes i det endelige krav, skriver Finans.

Bagmandspolitiet efterforsker sagen og har sigtet en tidligere partner i Johan Schlüter Advokatfirma, som samtidig var direktør og daglig leder i Registrering Danmark, for underslæb.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs