MediaWatch

Tv-producenters krav mod advokatfirma vokser

Sagen om påstået svindel med Copydan-midler er vokset betragteligt, mener tv-producenter.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

100 mio. kr. har tv-producenter hidtil følt sin snydt for af advokatfirmaet Johan Schlüter i sagen om påstået svindel med Copydan-midler. Men nu er sagen vokset til 175 mio. kr., skriver Finans.

Klaus Hansen, direktør i tv- og filmproducenternes brancheorganisation, Producentforeningen, bekræfter over for Finans, at medlemmerne af foreningen Filmret, der består af tv- og filmproducenter, blev orienteret om den nye udvikling på en generalforsamling i København i går.

Det voksende beløb er et resultat af længere revisionsundersøgelser af forvaltningen af producenternes Copydan-penge.

Kravet fra producenterne er indtil videre opgjort til mellem 130 og 140 mio. kr. At beløbet ikke er identitisk med de 175 mio. kr. skyldes, at Producentforeningen i juli overtog ejerskabet af Registrering Danmark, som har administreret midlerne for Johan Schlüter Advokatfirma. I forbindelsen med overtagelsen blev det aftalt, at i det omfang Producentforening kan inddrive fordringer og andet i Registrering Danmark, skal dette modregnes i det endelige krav, skriver Finans.

Bagmandspolitiet efterforsker sagen og har sigtet en tidligere partner i Johan Schlüter Advokatfirma, som samtidig var direktør og daglig leder i Registrering Danmark, for underslæb.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs