MediaWatch

Radikale: DR-login flytter ikke læsere til aviserne

Der er intet bevis for, at en login-løsning vil få brugerne på dr.dk til i stedet at benytte de private mediers hjemmesider, mener de radikale.

Foto: Joachim Adrian, Polfoto

Danske Medier vil have DR til at indføre login på sin hjemmeside for at flytte flere brugere hen til de private medier. Den opfordring er blevet bakket op af kulturminister Bertel Haarder (V), men der er intet belæg for at tro, at et login til DR vil gøre en forskel for antallet af brugere på avisernes hjemmesider, mener Radikale Venstres medieordfører, Rasmus Helveg Petersen. Det skriver Politiken.

”Jeg tror ikke, at det vil flytte noget som helst af betydning over på avisernes hjemmesider, hvis DR bliver mindre tilgængelig. I USA har man eksempelvis ingen stor statslig spiller, og der har aviserne altså også svært ved at få betalende kunder. Hvis Danske Medier vil overbevise mig om noget andet, må de komme med et bedre grundlag,” siger Rasmus Helveg Petersen.

Han bliver bakket op af medieforsker og professor ved Københavns Universitet, Stig Hjarvad, der overfor Politiken fastslår, at der ikke findes nogen undersøgelser, som påviser, at public service-mediers hjemmesider hæmmer de private aktørers udvikling.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs