MediaWatch

DR: Børne-cirkus fortsætter

Trods klager fra cirkus-branchen vil DR ikke lukke Cirkus Summarum som led i tiltag, der skal imødekomme kritik.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

DR præsenterede i går en række initiativer, der skal forbedre samspillet med de private aktører. Det betyder blandt andet, at DR lukker sit bookingbureau og nedsætter prisen på sit arkivmateriale.

Til gengæld må cirkus-branchen kigge langt efter sit ønske om, at DR stopper sin aktiviteter i Cirkus Summarum. Det skriver Berlingske.

”Vi laver Cirkus Summarum for at give børnene en unik oplevelse af både levende musik, hvilket vores bigband er en del af, og give dem mulighed for at holde Hr. Skæg i hånden og opleve Bamse og Kylling i levende live. Det er ikke noget, man kan opleve andre steder. Vi har mødtes med cirkusbranchen og forklaret hvorfor, vi laver det her sammen med Muskelsvindfonden. Vi synes, at Cirkus Summarum er et stykke unik børnekultur,” siger Maria Rørby Rønn.

Hun understreger samtidig over for Berlingske, at DR fortsat er i dialog med cirkus-branchen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs