MediaWatch

Tysk tv-koncern vil ind på nordisk startup-marked

Prosibensat.1, der er en af Tysklands største tv-koncerner, vil tilbyde danske digitale startups reklameplads mod en andel i ejerskabet.

Foto: Kalle Singer/Prosiebensat.1

Den tyske tv-koncern Pro-Siebensat. 1 vil investere i digitale opstartsvirksomheder på det danske og nordiske marked, skriver Børsen.

Via venturefonden Seven-Ventures, der er et datterselskab af Prosiebensat.1, vil mediehuset tilbyde danske startups plads i reklameblokkene på koncernens kanaler mod at få en andel i ejerskabet eller i den højere omsætning.

"Vi er i dag den førende medieinvestor i Europa og har en målsætning om samme position i Norden," siger René Brix, nordisk chef for SevenVentures, til Børsen.

Han uddyber, at målgruppen fortrinsvis er vækstvirksomheder med en digital forretningsmodel eller med fokus på e-handel. Unge startups, der har potentiale til at ekspandere ud over landets grænser, men uden kapital til at opbygge kendskab f.eks. gennem tv-kampagner.

Den danske webshop Boozt.com er blandt dem, der foreløbig har lavet en aftale med Prosiebensat1 i håbet om at åbne døren til det tyske marked, skriver Børsen.

Solgte nordiske medier

Prosiebensat1. er en af Tysklands største kommercielle mediekoncerner og var indtil 2013 aktiv på det danske marked som ejer af bl.a. Kanal 4, Kanal 5 og 6'eren samt en stribe radiokanaler i det daværende SBS. I 2013 solgte den tyske koncern imidlertid de nordiske medieaktiviteter fra til amerikanske Discovery for ca. 10 mia. kr.

Koncernen driver i Tyskland bl.a. de reklamefinansierede tv-kanaler Sat.1, Prosieben, Sixx og Zmaxx, produktionsgruppen Red Arrow samt on demand-tjenesten Maxdome.

Henrik Ravn skal løfte høje vækstmål i tysk tv-top

I maj i år blev den tidligere topchef for SBS i Norden, Henrik Ravn, hyret til Prosibensat1., hvor han som kommerciel direktør (CCO) og driftsdirektør (COO) bl.a. skal være med til at indfrie virksomhedens væksmål.

Prosiebensat1. omsatte for ca. 530 mio. euro i de første tre kvartaler af 2015 og forventer en omsætning på 1,5 mia. euro i 2018, skriver Børsen.

 Ravn: "Lidt som at komme hjem"

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs