MediaWatch

Stor mediefusion sendes i graven

Tysklands største kommercielle tv-selskab og landets største nyhedsleverandør opgiver drømmen om en fusion.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Markus Schreiber

Den tyske tv-koncern ProSiebenSat.1 Media AG og aviskoncernen Axel Spinger opgiver efter længere tids dialog tanken om en fusion. Det skriver Financial Times.

Ifølge erhvervsavisen er det blandt andet Friede Springers rolle i en sammenlægning af de to koncerner, der har givet anledning til udfordringer. Hun er enke til stifteren af aviskoncernen, og man har angiveligt ikke kunnet blive enige om, hvilken rolle hun skulle indtage, hvis fusionen blev en realitet.

Selvom de to parter var endt med at blive enige, så er det langt fra sikkert, at det havde været nok. Det er nemlig tvivlsomt, om konkurrencemyndighederne ville have godkendt aftalen. For et årti siden forsøgte Axel Springer nemlig at købe ProSieben, men det afviste myndighederne.

Axel Springer blev for nylig rygtet mere end almindelig tæt på at købe Financial Times, men måtte se sig slået på målstregen af japanske Nikkei.

 Japanske Nikkei køber Financial Times for milliard-beløb 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs