MediaWatch

Rørbye Rønn: DR skaber sammenhængskraft

DR spiller en stor rolle for, at Danmark har et velfungerende mediemarked, mener DR's generaldirektør.

Generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Debatten om DR fortsætter i dagens udgave af Berlingske. Her diskuteres det, hvorvidt DR skaber sammenhængskraft i Danmark.

Debatører, herunder tidligere chefredaktør på Information David Trads, mener godt, at DR kunne klare sig for færre midler, og at en del af DR's produktion kunne lægges ud til andre aktører på mediemarked.

Men den køber DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, ikke.

"Lad mig svare på denne måde. Ville Berlingske kunne sende en avis på gaden for det halve af, hvad man bruger i dag? Formentlig nok. Ville kvaliteten af den være den samme? Næppe. Min grundlæggende holdning er den, at hvis vi ønsker et velfungerende dansk mediemarked og en stærk samfundsdebat på et tidspunkt, hvor de store internationale aktører i den grad sætter den danske dagsorden under pres, så er der brug for danske medier, som både har en vis robusthed og en evne til at række ud i landet," siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs