MediaWatch

Forskere: Nye medievaner gør DR's digitale fokus nødvendigt

Hvis public service-medier skal fange yngre mediebrugere, er underholdning og digital tilstedeværelse afgørende, lyder det fra forskere.

Danskerne bruger i stigende grad digitale medier og foretrækker underholdning frem for nyheder. I fremtidens inkluderende og oplyste samfund er det derfor vigtigt, at DR fastholder indsatsen på de to områder. Sådan lyder budskabet i et debatindlæg i dagens udgave af Berlingske Tidende skrevet af fem forskere tilknyttet Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Forskerne henviser til en igangværende undersøgelse på Center for Journalistik på universitetet. Her undersøger man, hvordan befolkningens medieforbrug påvirker borgernes samfundsmæssige engagement.

Ifølge undersøgelsen er der blandt yngre mennesker en større præference for at få nyheder online frem for på TV, i radioen eller i trykte medier. Samtidig mener unge i mindre grad end resten af befolkningen, at det er vigtigt at være opdateret på nyheder.

"Imidlertid er begge disse "onder" nødvendige for, at DR kan opfylde sin public service-rolle. Hvis samfundets borgere skal oplyses, må DR være der, hvor borgerne er. Borgerne anvender i stigende grad de digitale medieplatforme og foretrækker ligeledes underholdning fremfor nyheder," skriver de fem forskere i debatindlægget.

Der har de seneste måneder været en markant debat om fremtidens public service og DR. Netop DR's indsats på de digitale platforme samt indsats på underholdningsfronten har især stået for skud.

Rørbye Rønn: Fri og uhindret adgang er et DR-kerneprincip

Haarder: X Factor er ikke public service

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs