MediaWatch

Rørbye Rønn går i forsvar for DR3 og P3

DR's generaldirektør svarer på debatindlæg fra Danske Mediers direktør og går bl.a. i brechen for tv-kanal og radiokanal for det yngre segment.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør, DR | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

DR3 og P3 udfylder en vigtig rolle i public service-udbuddet til de unge. Det skriver Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Meldingen kommer efter, at Ebbe Dal, adm. direktør for Danske Medier, for et par uger siden ligeledes i Jyllands-Posten slog til lyd for, at DR3 og P3 skal udliciteres. Men den køber Maria Rørbye Rønn altså ikke.

"En anden af Danske Mediers mærkesager går på at lukke eller privatisere P3 samt de unges tv-kanal, DR3. Formentlig fordi de unge er en attraktiv kommerciel målgruppe. Man overser dog, at P3 er den væsentligste nyhedskilde for den unge målgruppe, og at de to kanaler til sammen leverer et alsidigt public service-tilbud med både nyheder, perspektiv, debat og væsentlige historier, som man hverken finder på Radio Nova, TV3+ eller Kanal 5," skriver Maria Rørbye Rønn i Jyllands-Posten.

Hun opfordrer i debatindlægget også til, at der bliver lavet en uafhængig undersøgelse af, hvordan public service påvirker det øvrige mediemarked.

Danske Medier: Vi har modereret DR-modstand

Rørbye Rønn: Fri og uhindret adgang er et DR-kerneprincip 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs