MediaWatch

DR får kritik for pædofili-antydninger

DR beklager korrespondents kommentar om katolske præster og alterdrenge i forbindelse med pavebesøg, skriver Kristeligt Dagblad.

Pave Frans' besøg i USA er anledning til tweet fra DR-korrespondent. | Foto: Alessandra Tarantino/AP/Polfoto/Arkiv

Kan danske tv-seere have tillid til en journalist, der offentligt kommer med platte kommentarer med seksuelle undertoner om det emne, journalisten dækker?

Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter at DR’s USA-korrespondent Oliver Routhe Skov i går morges tweetede om pavens besøg i USA og skrev:

"Sgu meget spændende. Paven vil formentlig senere på ugen åbne for, at katolske præster kan gifte sig. Rart for alterdrengene."

Journalistens udsagn er problematisk, mener forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vibeke Borberg. Hun betoner, at Oliver Routhe Skov ikke kun ytrer sig som privatperson, men også som DR-korrespondent, idet hans Twitter-konto signalerer en professionel profil med officielt foto og billede af en nyhedsudsendelse.

"Jeg vil sige, at han er på grænsen. Han må til enhver tid udtrykke sin mening, for journalister har ytringsfrihed ligesom alle andre. Men når han for eksempel mellem linjerne blander cølibat og referencer til sager om seksuelt misbrug i den katolske kirke, så signalerer det en privat holdning, som kan være problematisk i forhold til den konkrete arbejdsopgave. Det er op til DR at vurdere, om det er okay, eller om man nu burde lade en anden dække pavens besøg," siger Vibeke Borberg.

Manden bag tweetet, Oliver Routhe Skov, beklager, at kommentaren er blevet opfattet som stødende.

"Der bliver talt rigtig meget om pædofili i den katolske kirke i USA i forbindelse med pavens besøg. Det er en situation, som man laver meget sjov med herovre, og jeg skrev min kommentar ud fra den kontekst. Men jeg beklager meget, hvis der er nogen, som er blevet stødt over det, jeg har skrevet. Det var ikke min mening. Det er hverken min holdning til den katolske kirke eller paven, det er simpelthen gengivelse af en vittighed," forklarer Oliver Routhe Skov.

Charlotte Harder, som er udlandschef i DR Nyheder og chef for Oliver Routhe Skov, beklager ligeledes meget hans Twitter-kommentar, men hun er ikke i tvivl om, at han kan dække pavens besøg journalistisk.

"Jeg synes, at det er en for kæk bemærkning, fordi den kan opfattes krænkende. Men jeg ved, at det ikke er ment sådan, og at det ikke er et udtryk for Oliver Routhe Skovs holdning. Det er klart, at man som journalist skal tænke over, hvordan man skriver på Twitter, så man ikke bliver misforstået. Men nogle gange rammer man skævt, som i det her tilfælde, og det beklager jeg. Men jeg har tillid til, at Oliver Routhe Skov kan dækkes pavens besøg i USA objektivt," siger Charlotte Harder.

Kilde: Kristeligt Dagblad

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs