MediaWatch

Sag om spilannoncer sendes til EU

JP/Politikens Hus har taget første stik i sag om spilannoncer.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Københavns Byret har afgjort, at EU-Domstolen skal vurdere, om den tidligere danske spillelov fra 2003 skulle have været EU-godkendt, inden den trådte i kraft i Danmark. Det skriver Finans.dk. Dermed tager JP/Politikens Hus altså en lille sejr i den kamp, der kan få store øknomiske konsekvenser for mediehuset.

"Det er meget individuelt, hvor lang tid den slags spørgsmål tager. Det afhænger af, hvor meget kø, der er ved domstolen og hvor vanskelig en sag, EU synes det er. Men et par år, tror jeg ikke er urealistisk," siger sagens anklager Vibeke Thorkil-Jensen,  advokaturchef i Københavns Politi, til Finans.dk.

Politiet har i sagen anklaget JP/Politikens Hus for at have brudt loven, der gjaldt fra 2003-2011, og i den forbindelse krævet 415 mio. kr. konfiskeret. 2003-loven gav nemlig Danske Spil eneret på at udbyde og markedsføre online spil i Danmark.

 JP/Politikens Hus øjner håb forude i sag om spilannoncer

 "Vi nåede ikke at bringe ret mange, før vi fik det stoppet"

Alligevel fandt en række udenlandske udbydere vej til annonceplads hos medier som Ekstra Bladet og BT, TV 2 Sport og Metroxpress. Det skyldes, at medierne mente, at den danske lov og Danske Spils monopol var i strid med EU’s pricipper om det frie, indre marked.

Når EU-Domstolen frem til, at staten skulle have været omkring EU i 2003, vil loven – og dermed også den aktuelle sag mod JP/Politikens Hus - falde til jorden.

”Min forventning er, at EU-domstolen i givet fald vil sige, at den danske stat skulle have anmeldt spilleloven fra 2003, og at sagerne dermed opgives," sagde Martin André Dittmer, partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, og forsvarer for JP/Politikens Hus i sagen, forleden til MediaWatch.

 Trods millionsøgsmål: Metroxpress har ikke afsat en krone

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs