MediaWatch

Analytiker: TDC-opkøb virker ikke sandsynligt

Et køb af den svenske kabeloperatør Com Hem vil presse TDC finansielt og kræver, at TDC beder aktionærerne om penge, vurderer Sydbank-analytiker.

Et eventuelt køb af den svenske kabeloperatør Com Hem, som Bloomberg News bragte til torvs sent tirsdag, giver nok god forretningsmæssig mening, men den er finansielt vanskelig at gennemføre.

Det vurderer analytiker i Sydbank Morten Imsgard over for Ritzau Finans.

"TDC er i en situation, hvor et køb finansielt vil presse selskabet," vurderer han og finder det på den baggrund usandsynligt, omend han ikke helt udelukker det.

TDC kan ifølge analytikeren ikke bare at købe svenskerne ved øget gældsætning, da Com Hem også har en stor gæld.

"Det er min vurdering, at TDC skal ud at bede aktionærerne om penge i form af en aktieemission, hvis et køb skal gennemføres, og det vil nok komme som et chok for mange aktionærer," siger Morten Imsgard.

Stritter mod meldinger

Morten Imsgaard erkender dog, at casen nok kan sælges. Ideen om at skabe den største kabeloperatør i Skandinavien virker tiltalende. Men det stritter ifølge ham også mod mod de meldinger fra teleselskabet senest i forbindelse med direktørskiftet, at man vil koncentrere sig om eksisterende forrentninger.

"Desuden er det kun et år siden, man har købt norske Get, og man er næppe helt færdig med at høste synergier og integrere," siger Sydbank-analytikeren.

TDC er i en situation, hvor et køb af Com Hem ikke er oplagt.

"Rygtet har været der før. Com Hem er en anden virksomhed end norske Get. Get var i bedre i form end Com Hem. Skal man op og betale 20 mia. kr., så betaler man samme multipler som ved Get, og da man ikke køber samme gode væksthistorie som man købte i Norge, så virker det også dyrt," konkluderer Morten Imsgaard.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs