MediaWatch

BBC løfter lidt af sløret for nyt Top Gear

Bilprogrammet får ny vært, og også dele af Top Gears indhold bliver nyt, oplyser BBC.

Chris Evans er ny vært på Top Gear. | Foto: John Stillwell/AP/Poltoto

Chris Evans er vært, når næste sæson af BBC's bilprogram Top Gear løber over skærmen. Men det er ikke kun på værtsposten, at der sker ting og sager. Det gør der også i programmets indhold, skriver The Guardian.

Kim Shillinglaw, controller ved BBC2, fortæller, at programmet bliver "meget anderledes". Blandt de nye tiltag er angiveligt en større udgave af Top Gears racerbane ved Dunsfold i syd for London.

Hun mener samtidig, at BBC i Chris Evans har fundet en værdig afløser for den hidtidige værtstrio bestående af Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May.

"Jeg kan ikke komme i tanke om en person, der kombinerer de to ting, der er helt centrale for Top Gear til alle tider," siger Kim Shillinglaw til The Guardian og peger på dels en stor passion for biler og dels spontanitet, som ifølge hende betyder, at seerne "ikke helt ved, hvad der kommer til at ske om lidt".

De tre tidligere Top Gear-værter skal fremover lave et bilprogram for Amazon. Ifølge Financial Times har aftalen en værdi på 250 mio. dollar svarende til 1,7 mia. kr. for tre sæsoner af et nyt bilprogram.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs