MediaWatch

Top Gear-trio forgyldes af Amazon-aftale

Amazon betaler angiveligt det populære trekløver 250 mio. dollar, 1,7 mia. kr., for at producere foreløbig tre sæsoner af et nyt bilprogram.

Foto: Stefan Rousseau/AP/Polfoto/Arkiv

De tre tidligere værter på BBC2's Top Gear har netop underskrevet en programaftale med Amazons streamingtjeneste Prime Video.

De skal udvikle et nyt bilprogram for streamingtjenesten. Kontrakten, som bil-trioen har indgået med den ny amerikanske arbejdsgiver, er angiveligt på 250 mio. dollars eller 1,7 mia. danske kr. ifølge  Financial Times. Amazon vil dog ikke bekræfte beløbet.

Sikkert er, at de tre værter fra 2016 skal levere 36 afsnit over tre tv-sæsoner til Prime Video.

BBC tilbød i foråret, at Richard Hammond og James May kunne få kontrakter til adskillige millioner for at blive på BBC, men de valgte begge at sige nej og bevare teamet intakt.

Amazon har først og fremmest sit fundament i detail- og e-handel, men har i de senere år også slået sig på tv. Prime Video har relativ få kunder i Europa, men konkurrerer tæt med Hulu og Netflix i hjemlandet USA.

Amazon snupper Top Gear-trio 

Formel 1-kører rygtes til nyt Top Gear 

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs