MediaWatch

Medie: Flere kan have ansvar i Schlüter-sag

Advokatfirmaet Johan Schlüter har udpeget bortvist partner som ansvarlig for urent trav med rettighedsmidler. Men andre kan komme i søgelyset, siger Bagmandspolitiet.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Producentforeningen mener sig snydt for omkring 100 mio. kr. i en sag om rettighedsmidler. Omdrejningspunktet er selskabet Registrering Danmark, som havde tidligere partner i advokatfirmaet Johan Schlüter, Susanne Fryland, i direktørstolen. Advokatfirmaet har udpeget hende som ansvarlig for forholdene.

Men ifølge Finans kan andre komme i søgelyset i sagens juridiske efterspil. Producentforeningen har opfordret Bagmandspolitiet, der efterforsker sagen, til at se på, om andre end den bortviste partner bærer et ansvar i sagen.

"Det er netop sådan nogle ting, vi skal være sikre på, før vi beslutter os for at rejse sigtelser, for man kan ikke afvise, at andre har et ansvar udover Susanne Fryland," siger Michael Hellensberg, politiinspektør i Bagmandspolitiet, til Finans.

Susanne Fryland har til Sjællandske udtalt, at hun ser sig selv som "syndebuk" i sagen, og at hun i øvrigt mener, at hun er uskyldig.

Der er endnu ikke rejst sigtelse mod nogen i sagen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs