MediaWatch

Medie: Johan Schlüter tjente millioner på Slagelse-firma

Centralt firma i mulig sag om snyd med rettighedsmidler var storkunde i Johan Schlüter Advokatfirma.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Johan Schlüter Advokatfirma hævede tocifrede millionbeløb i advokathonorarer og salg af goodwill-post til Registrering Danmark i Slagelse, som er centrum i en sag om snyd med rettighedsmidler for op mod 100 mio. kr., skriver Finans.

I 2009 besluttede Johan Schlüter Advokatfirma at skille forretningen med at håndtere millioner af rettighedsmidler ud i Registrering Danmark. De følgende år sendte Registrering Danmark tocifrede millionregninger til Johan Schlüter Advokatfirma, og på den måde blev Registrering Danmark en storkunde i advokatfirmaet.

I 2012 valgte Johan Schlüter at sælge opgaven til Registrering Danmark for 35 mio. kr.

"Det var ikke bare et tilfældigt tal. Værdien blev valideret af vores revisor, og den var baseret på en meget nøje gennemgang af opgaver, omsætningstal og dækningsbidrag," siger Lars Halgreen, partner i Johan Schlüter, til Finans.

Registrering Danmark er i dag blevet overtaget af Producentforeningen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs