MediaWatch

Journalistskole for børn slår dørene op

I samarbejde med DR og Berlingske lægger Billund rammer til det første 13 ugers-forløb for børn, der har en reporter i maven.

21 drenge og piger fra 5. klasse fra hele landet bruger de sidste dage af deres sommerferie på at tage de første spæde skridt ind i journalistikkens verden.

De er samlet til en indledende "boot camp" i Billund, der har lanceret det i alt 13 uger lange fritidstilbud, der tilbyder journalistisk skoling i børnehøjde. Det skriver initiativtagerne bag uddannelsen, projektet Børnenes Hovedstad, der skal markedsføre Billund, i en pressemeddelelse.

Gennem rollespil, cases og projekter kommer børnene til at stifte bekendtskab med journalistiske begreber som research, interviews og vinkling af stof til forskellige medier og platforme.

Forløbet sker i samarbejde med DR Ultra og Berlingskes børneavis Kids’ News, der bl.a. stiller med praktikpladser og undervisere. Også Syddansk Universitet er involveret i projektet, der skal levere materiale til et forksningsprojekt om børn og medier. Universitet bidrager samtidig med journaliststuderende, der vil fungere som mentorer.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs