MediaWatch

Dansk børneavis hædres for terrordækning

Berlingskes børneavis får pris for sin dækning af terrorangrebet mod Charlie Hebdo i januar i år.

Ved uddelingen af den internationale Young Reader Prize får Berlingskes børneavis Kids' News en sølvmedalje i kategorien "teaching freedom". Avisen får hæderen for dækningen af terrorangrebet mod det franske magasin Charlie Hebdo i januar, skriver Berlingske.

Førstepladsen i kategorien går til den samlede franske presse.

"Det var nyheder spot-on for børn, da de havde allermest brug for det efter en traumatisk begivenhed. Udgaven inspirerede til eftertanke og diskussion ved at formidle emner og spørgsmål, der kunne debatteres. Vi hylder avisens måde at forklare, hvorfor disse emner er vigtige for alle," hedder det bl.a. i begrundelsen for Kids' News sølvmedalje.

Prisen uddeles af The World Association of Newspapers.

Berlingske lancerede børneavisen i april 2014.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs