MediaWatch

Ny SDU-fellow vil udvikle nyheds-journalistik til børn og unge

Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2015 går til "ekspert i forholdet mellem journalistik og børn".

Konsulent og forfatter Aslak Gottlieb er netop blevet tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2015, oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Fellowshippet uddeles en gang hvert år, og er på 500.000 kr., som blandt andet skal bruges til udgifter til transport, samt frikøb fra den nuværende arbejdsplads i det halve år fellow-opholdet varer.

”Vi skal udvikle nyhedsjournalistik til børn og unge for at få dem aktivt med i den demokratiske debat. De er storforbrugere af medier, men ikke de journalistiske. Derfor skal vi invitere dem indenfor i nyhedsbranchen. Fellowshippet skal udmønte sig i journalistiske prototyper på, hvordan vi kan producere nyheder til teenagere. Prototyperne skal helt ned i den journalistiske DNA. Altså kilder, vinkler, rubrikker. Men også genrer, formater og dramaturgi kommer i spil,” siger Aslak Gottleib.

Ved "såre lidt" om unges nyheds-appetit

Aslak Gottlieb er oprindelig uddannet lærer, har i en årrække arbejdet for Avisen i Undervisningen, og han har udgivet flere rapporter og skrevet bøger om børn og medier.

Per Westergård, chefredaktør på Fyens Stiftstidende og formand på Center for Journalistiks styrelse på SDU, siger:

"Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg vil gøre for at få fat i de yngre læsere. Så mumler jeg som regel noget forblommet om, at vi håber på en dag at kunne nå de unge med vores digitale platforme. Sandheden er imidlertid, at jeg og andre medie-ledere ved såre lidt om hvilken journalistik, der faktisk kan gøre de unge sultne efter nyheder. Dette skal Aslak Gottlieb hjælpe os med at forstå."

Aslak Gottlieb starter sit fellowship i august 2015 og vil henover det efterfølgende halve år have fast gang på Journalistik på SDU, hvor han skal arbejde sammen med studerende, ledere og medarbejdere.

Tidligere legatmodtagere tæller Jens Oluf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen, Per Knudsen, Jakob Elkjær, Jesper Tynell, Kurt Westh Nielsen, Charlotte Aagaard, Pernille Tranberg og Nikolai Thyssen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs