MediaWatch

Arvingerne og Rita på 'must-see'-liste i Hollywood

Anerkendt amerikansk medie har placeret de to danske serier på liste over serier, man bør se denne sommer.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

DR's dramaserie "Arvingerne" og TV 2's "Rita" har begge fundet vej til det anerkendte amerikanske medie Holloywood Reporters "must see"-liste over ikke-amerikanske serier, man bør se denne sommer, skriver DR.

"Arvingerne", eller "The Legacy" som den hedder på engelsk, kommer ind på en niendeplads, mens Rita er placeret på 19. pladsen.

"Når en serie kommer på Hollywood Reporters liste over 'must see', så har den virkelig slået igennem. "Arvingerne" er nu oppe i en kategori for sig - og en niendeplads på top tyve-listen er imponerende. De danske seriers egenart bliver ved med at markere sig både nationalt og internationalt, og det kan betyde øget opmærksomhed og salg af serien i udlandet," siger dramachef i DR, Piv Bernth.

På listens 13. plads finder man den britiske dramaserie "Fortitude", der har Sofie Gråbøl i en af hovedrollerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs