MediaWatch

Kammeradvokaten laver uvildig undersøgelse af Eurovision-skandale

Erhvervsstyrelse vil have vurderet, om ledelse og bestyrelse i Wonderfull Copenhagen skal straffes eller betale erstatning for brud på fondsloven.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Erhvervsstyrelsen har kasseret Wonderful Copenhagens egen advokatundersøgelse, der for et par uger siden konkluderede, at ledelsen i fonden havde brudt loven, men ikke skulle straffes for Eurovision-skandalen, skriver metroxpress.

De beder nu Kammeradvokaten lave en uvildig undersøgelse, viser metroxpress’ aktindsigt.

‘Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at en række forhold i den udarbejdede redegørelse gør, at styrelsen finder, at der er behov for en uafhængig vurdering af rapporten og dens konklusion med hensyn til nuværende og tidligere ledelsesmedlemmers ansvar for de foretagne dispositioner,’ skriver Erhvervsstyrelsen i et brev til bestyrelsesformand Peter Højland fra Wonderful Copenhagen.

Statsrevisorer: Ringe styring af Eurovision 

Sagen er en udløber af sidste års ESC i København, hvor Wonderful Copenhagens projektselskab kom i store økonomiske problemer. Wonderfull Copenhagen lånte over 30 mio. kr. af DR for at magte showet, uden at informere bestyrelsen eller få tilladelse fra Erhvervsstyrelsen.

Styrelsen vil have vurderet, om ledelsen og bestyrelsen skal straffes eller betale erstatning for brud på fondsloven.

Bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Peter Højland, siger, at Wonderful Copenhagens bestyrelse tager Erhvervsstyrelsens vurdering til efterretning og afventer Kammeradvokatens vurdering.

Rønn: DR ikke ansvarlig for værtsbyens underskud 

Eurovision: Chefer må betale penge for drinks tilbage til DR 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs