MediaWatch

Cykelstemmer fastholder TV 2-kritik af Riis-ansættelse

Et par spørgsmål til Bjarne Riis om kompromitterende dopingrapport retfærdiggør ikke TV 2's brug af Bjarne Riis, mener flere.

Foto: Jakob Jørgensen/Polfoto/Arkiv

Selv om TV 2 brugte sendetid på at stille Bjarne Riis spørgsmål om den tidligere cykelholdejers holdning til Anti Doping Danmarks rapport om doping i dansk cykelsport, er tv-stationens beslutning om at bruge ham som ekspert under årets Tour de France kritisabel.

Sådan lyder det fra flere cykelstemmer ifølge BT.

"Jeg synes, at de skulle have fundet sig en anden ekspert. Med den rapport vi netop har set, synes jeg ikke, det klæder cykelsporten, at Bjarne så hurtigt kan blive tv-ekspert," siger formanden for Dansk Cykel Union, Niels Sørensen, til BT.

Drektør for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, er "ærgerlig over" de signaler, som TV 2 sender med ansættelsen af Bjarne Riis. Samme holdning har direktøren for Anti Doping Danmark, tidligere chef i Rigspolitiet Michael Ask, som i sidste uge kaldte ansættelsen for "moralsk og etisk problematisk".

TV2 har tidligere afvist kritikken af ansættelsen af Bjarne Riis med, at han med sin store cykelviden, vil kunne gøre seerne klogere.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs