MediaWatch

Tv-producenter rammes hårdt af sag om million-snyd

Nordisk Film TV frygter at være gået glip af store summer på grund af den mulige snyd med rettighedsmidler.

Den mulige sag om snyd med film- og tv-rettigheder for millioner af kroner vækker stor bekymring hos Nordisk Film TV, skriver Ekstra Bladet.

Nordisk Film TV står bag tv-programmer såsom "Kurs mod fjerne kyster", "Go’ Morgen Danmark", "Go’ Aften Dannmark" og "Natholdet", og  frygten er, at selskabet er gået glip af betragtelige indtægter de sidste fire år på grund af den mulige snyd med midlerne.

"Som Danmarks største tv-producent er det klart, at vi har mistet rigtig mange penge," siger adm. direktør for Nordisk Film TV, Jacob Houlind, der ikke kan og vil sætte tal på beløbet, til Ekstra Bladet.

Tv-direktøren siger samtidig, at han "et eller andet sted er i tvivl om", hvorvidt det kun er Registrering Danmark og den bortviste direktør, som er involveret i den påståede snyd, eller om sagen stikker dybere.

Producentforeningen har fastslået, at producenterne ikke skal frygte for næste udlodning af rettighedsmidler, som foregår i november.

Advokathuset Johan Schlüter har påtaget sig det overordnede økonomiske ansvar i sagen, men holder en mangeårig advokat og partner ansvarlig. Johan Schlüter har bortvist og indgivet en poltianmeldelse af hende til Bagmandspolitiet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs