MediaWatch

DR: TV 2 har afvist aftale om exit polls

DR ønskede en aftale med TV 2 om, at alle medier skulle offentliggøre exit polls samtidigt, men det har TV 2 afvist, siger Ulrik Haagerup.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

TV 2 har afvist et forslag fra DR om, at ingen af medierne offentliggør exit-polls, før valgstederne lukker på torsdag.

Det fortæller DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til Jyllands-Posten.

"Vi har forsøgt at lave en aftale med TV 2, så alle medier kunne offentliggøre deres exit polls samtidigt, men det har TV 2 ikke ønsket. Vi mener, at det i den nuværende situation er rigtigt og i respekt for de marginalvælgere, som stemmer efter klokken 19, at de kan gøre det i ro og mag uden at stemme ud fra en offentliggjort måling af, hvad andre har stemt før dem," siger Ulrik Haagerup til Jyllands-Posten.

DR dropper exit poll før valget er slut 

DR har meddelt, at det ligesom Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken ikke vil bringe exit polls, altså prognoser på baggrund af rundspørger på selve valgdagen, før Folketingsvalget slutter kl. 20 på torsdag.

Modsat fortæller Michael Dyrby, nyhedsdirektør for TV 2, til Jyllands-Posten, at TV 2 endnu ikke besluttet sig for, hvorvidt man vil vente med de omdiskuterede progronser eller ej, men at man undersøger situationen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs