MediaWatch

DR dropper exit poll før valget er slut

Flere medier har bebudet, at de ikke vil offentliggøre exit polls, før valgstederne lukker kl. 20 til Folketingsvalget torsdag. Nu følger DR trop.

Ulrik Haagerup, nyhedsdirektør på DR | Foto: PR

Både Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken har tidligere meldt ud, at de ikke vil bringe exit polls, altså prognoser på baggrund af rundspørger på selve valgdagen, før Folketingsvalget slutter kl. 20 på torsdag.

DR lægger sig nu i den slipstrøm. Det skriver Ulrik Haagerup, DR's nyhedsdirektør på Twitter og begrunder det med udsigten til et "yderst tæt valgresultat".

Nyt toner

Tidligere lød det fra DR, at der ville blive offentliggjort exit poll kl. 19 på valgdagen.

DR fik ved kommunalvalget i 2013 ørerne i maskinen, da brugen af exit polls gik galt. Her blev Socialdemokratiet udråbt til valgets store taber, men da stemmerne var talt op, viste det sig, at partiet var blevet landets største.

Ved Europaparlamentsvalget sidste år valgte DR ikke at offentliggøre exit polls. Folketingets forretningsudvalg har opfordret medierne til ikke at offentliggøre exit polls før kl. 20.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs