MediaWatch

DR dropper exit poll før valget er slut

Flere medier har bebudet, at de ikke vil offentliggøre exit polls, før valgstederne lukker kl. 20 til Folketingsvalget torsdag. Nu følger DR trop.

Ulrik Haagerup, nyhedsdirektør på DR | Foto: PR

Både Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken har tidligere meldt ud, at de ikke vil bringe exit polls, altså prognoser på baggrund af rundspørger på selve valgdagen, før Folketingsvalget slutter kl. 20 på torsdag.

DR lægger sig nu i den slipstrøm. Det skriver Ulrik Haagerup, DR's nyhedsdirektør på Twitter og begrunder det med udsigten til et "yderst tæt valgresultat".

Nyt toner

Tidligere lød det fra DR, at der ville blive offentliggjort exit poll kl. 19 på valgdagen.

DR fik ved kommunalvalget i 2013 ørerne i maskinen, da brugen af exit polls gik galt. Her blev Socialdemokratiet udråbt til valgets store taber, men da stemmerne var talt op, viste det sig, at partiet var blevet landets største.

Ved Europaparlamentsvalget sidste år valgte DR ikke at offentliggøre exit polls. Folketingets forretningsudvalg har opfordret medierne til ikke at offentliggøre exit polls før kl. 20.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs