MediaWatch

Folketinget savner respekt fra pressen

Ifølge en ny rundspørge blandt medlemmer af Folketinget er flere klar til at begrænse journalisters adgang på Christiansborg.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Ni ud af ti medlemmer af Folketinget mener, at pressen har udvist mangel på respekt i deres arbejde på Christiansborg. Det viser en rundspørge, som Politiken har foretaget.

Undersøgelsen, der bygger på svar fra 80 folketingsmedlemmer, viser desuden, at to ud af tre også mener, at det på det seneste er blevet værre.

”Det er år siden, at jeg i mine foredrag pralede af pressens frie forhold på Christiansborg, dertil skammer jeg mig for meget over mediernes dårlige opførsel. Der er naturligvis hæderlige undtagelser fra ovenstående, og de kan altid få noget at vide hos mig. Men resten gider jeg ikke mere,” svarer Venstres Birthe Rønn Hornbech i Politikens rundspørge.

Formanden for presselogen på Christianborg, Altingets Anders Jerking, ærgrer sig over svarene, men peger på, at politikerne i de fleste tilfælde har gavn af let at kunne komme i kontakt med journalisterne, hvilket fire ud af fem af de adspurgte medlemmer også bekræfter.

Tidligere har formanden for Folketingets præsidium, Socialdemokraternes Mogens Lykketoft, afvist at stramme reglerne for pressen på Christiansborg. Han pointerer over for Politiken, at han er meget opmærksom på, at de nuværende regler bliver overholdt.

Forsker: Politisk journalistik i fare for at drukne i 'breaking'

Lykketoft afviser stramning af presseregler

Lykketoft: Exit-polls bør ikke være ulovlige

V-politiker vil have pressen ud af Christiansborg

Presseloge bakker karantæne op

Journalister fra Ekstra Bladet får Christiansborg-karantæne 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs