MediaWatch

Ugebrev: Fortsat stort pres på TDC

Konkurrencen på mobil og kabel-tv rammer TDC, hvis forretning er mere presset end forventet, skriver Økonomisk Ugebrev.

Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO/Arkiv

TDC’s regnskab for 1. kvartal var i det store hele ikke munter læsning for investorerne, som også kvitterede med at sende aktien 1 kr. ned, således at aktien igen koster under 50 kr. Et niveau man skal en måned tilbage for at finde.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Konkurrencen er fortsat markant, og det rammer TDC på en lang række områder indenfor både mobil og kabel-tv. Det fortæller næsten alt, når lyspunkterne i regnskabet er de områder, hvor tabet af kunder er mindst, og hvor omsætningstilbagegangen er mindst," konkluderer ugebrevet, der kun ser det nylige, norske tilkøb GET som undtagelsen.

"GET leverer lidt bedre end ventet og kan præstere en reel organisk vækst i omegnen af 10 pct. på EBITDA-niveau og 6 pct. på omsætningen," oplyser ugebrevet.

Presset større end ventet

Samlet set vurderer ugebrevet, at presset på forretningen samlet set var en anelse større end ventet, men TDC fastholdt forventningerne til helåret på både omsætning, ebitda, capex og endelig et udbytteniveau på 2,50 kr. pr. aktie.

Ugebrevet er fortsat "moderat negative" på TDC-aktien, "så længe markedet og forretningen er under så markant pres og i konstant tilbagegang".

"Aktien handler til en P/E på 13 for 2015, og det er i vores øjne ikke billigt for en forretning i tilbagegang," konkluderer ugebrevet, der vil se en bedring i konkurrencesituationen på mobilområdet, før vurderingen skal revideres igen.

"Indtil da vil det kun være et samlet salg af koncernen, der vil kunne give kursmæssig gevinst til aktionærerne," slutter ugebrevet, der dog noterer, at TDC-aktien har en lav beta-værdi på 0,54 (den svinge mindrer end markedet, red.), hvilket isoleret set gør den lidt attraktiv ud fra et risikoperspektiv.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs