Norsk tv-opkøb løfter TDC i presset kvartal

TDC's opkøb af den norske kabel-tv koncern Get lapper huller i 1. kvartal for telekoncernen.
Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto/Arkiv
Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto/Arkiv
/ritzau/FINANS/

Yousee-ejeren TDC kommer ud af første kvartal med et markant løft på toplinjen som følge af opkøbet af den norske kabel-tv forretning Get i efteråret.

Opkøbet på det norske marked har også givet et mindre løft på driften, der dog er presset af faldende indtjening andre steder i butikken.

"Ikke en tilfredsstillende udvikling"

TDC realiserede samlet en omsætning på på 6193 mio. kr. mod 5775 mio. kr. i samme periode sidste år, mere end analytikernes estimat på 6078 mio. kr.

Omvendt skuffede TDC's driftsresultat, EBITDA. Resultatet lander på 2474 mio. kr. mod 2451 mio. kr. i samme periode sidste år - hvor analytikere, ifølge Ritzau Estimates, havde regnet med et driftsoverskud på 2526 mio. kr.

"Selvom det svarede til forventningerne, er det selvsagt ikke en tilfredsstillende udvikling. Vi har ikke andre muligheder end at bruge vores penge der, hvor vi får mest ud af det inden for vores skandinaviske aktivitetsområde,” siger adm. direktør Carsten Dilling, TDC.

På EBIT-niveau lød resultatet før særlige poster på 1163 mio. kr. i første kvartal mod ventet 1232 mio. blandt analytikerne og 1302 mio. kr. i samme periode året.

Norsk og svensk løft

Den norske forretning overgik analytikernes forventninger. Omsætningen i TDC Norge steg i første kvartal til 915 mio. kr. mod ventet 793 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. I første kvartal sidste år var omsætningen på 220 mio. kr.

Driftsresultatet, EBITDA, i TDC Norge blev løftet til 349 mio. kr. fra 41 mio. kr. i samme periode året før, hvilket også var bedre end ventet, idet analytikerne havde regnet med et driftsoverskud på 286 mio. kr.

Opkøbet af Get, som TDC betalte 12,5 mia. kr. for sidste år, har dermed givet et markant løft i omsætningen og indtjeningen i TDC's norske butik.

TDC's svenske forretning udviklede sig også noget bedre end ventet, mens TDC er presset både på erhvervs- og privatkunde divisionerne i Danmark.

TDC fastholder forventningerne til 2015 og venter dermed fortsat et driftsresultat, EBITDA, på niveau med eller lidt bedre end i 2014, hvor det blev på 9,8 mia. kr.

/ritzau/FINANS/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også