MediaWatch

Analytiker: Frit tv-valg kan presse indtjeningen i TDC

TDC skal sluge størstedelen af forbrugernes besparelse, hvis de får mulighed for et friere valg af tv-distributør, og det kan presse indtjeningen en smule, vurderer analytiker.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto/Arkiv

Det er en lidt dårlig nyhed for TDC, at regeringen med kulturminister Marianne Jelved (R) i spidsen har lagt op til, at landets boligforeninger fremover ikke behøver at være bundet af fælles tv-aftaler.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, der følger den danske telesektor som analytiker i Alm. Brand Markets.

"Det er en klar negativ nyhed for TDC, da selskabet har en klar positiv effekt af, at man binder kunderne i den slags aftaler. Omvendt giver man også en rabat til de fælles løsninger, men samlet set vil det kunne presse indtjeningen en anelse, hvis det bliver ført igennem," vurderer han over for Ritzau Finans.

I en analyse foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er konsekvenserne af et frit tv-valg blevet analyseret, og her lyder konklusionen, at kunderne samlet set vil kunne spare 68 mio. kr. om året, hvis tv-valget bliver gjort frit.

Estimatet i analysen dækker over, at 15 procent af de 650.000 husstande i de danske boligforeninger vil fravælge en fælles løsning og spare 149 kroner om måneden, mens resten vil komme til at betale marginalt mere for deres løsninger.

Skal sluge største besparelse

Michael Friis Jørgensen vurderer, at TDC vil skulle sluge størstedelen af den besparelse, da telekoncernen sidder på størstedelen af markedet gennem Yousee.

"Det er ikke noget, der vil pine TDC markant. Det vil helt klart sænke indtjeningen i Yousee en smule, men det er ikke noget, der for alvor vil påvirke hele forretningens indtjening og TDC-aktien," vurderer Michael Friis Jørgensen, der har en salgsanbefaling på TDC-aktien.

Weekendens udmelding fra kulturminister Marianne Jelved (R) blev mødt med begejstring fra Venstre, men før at et frit tv-valg eventuelt træder i kraft, skal det forhandles på plads i Folketinget.

"Det er skønt, at regeringen endelig vil noget på området. Det har vi presset på for i flere år, hvor regeringen har afvist behovet for et frit tv-marked. Jeg tror godt, at vi kan få et bredt politisk flertal, fordi det er regeringen, vi har ventet på. Men det er ærgerligt, at det først er nu tæt på et folketingsvalg, regeringen handler," sagde Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, søndag til Ritzau.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs