MediaWatch

Bogpris til Puk Damsgaard

"Udlandsjournalistikken kan faktisk godt være med". Korrespondent Puk Damsgaard vandt i går Læsernes bogpris, der uddeles af Berlingske og Danmarks Biblioteksforening.

Foto: DR Nyheder

Da Læsernes bogpris i går blev uddelt for 12. gang gik den for fjerde gang til en ikke-skønlitterær forfatter, skriver Berlingske.

Journalist og Mellemøstkorrespondent for DR, Puk Damsgaard, fik prisen for sin Syriens-beretning ”Hvor solen græder” i et forfatterfelt, der bestod af blandt andre Helle Helle, Dy Plambeck, Jens Andersen, Jesper Stein, Bent Vinn Nielsen og Lone Hørslev.

"Det her viser, at der er en interesse i og et ønske om nuancer og dybde i udlandsdækningen. Blandt de mange tilbud på boghandlernes hylder – på fængende romaner, krimier og biografier – kan udlandsjournalistikken faktisk godt være med," siger Puk Damsgaard i en kommentar til prisen.

I bogen følger Puk Damsgaard bl.a. storbykvinden Nour, der kaster sig engageret ud i det syriske oprør, men hurtigt konfronteres med en bagside af vold og ødelæggelse.

Før Puk Damsgaard har journalisterne Peter Øvig Knudsen og Tom Buk-Swienty samt kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen tidligere fået prisen, der ellers er gået til skønlitterære forfattere.

Prisen blev uddelt ved Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i Aarhus i går.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs