MediaWatch

Politiken-journalist med "enestående kildenet" vinder mini-Cavling

Kristian Dahls Mindelegat går til ung reporter fra Politiken for dækningen af danske Syrien-krigere.

Foto: POLFOTO

For andet år i træk går Kristan Dahls Mindelegat, også kaldet mini-Cavling, til en journalist fra Politiken.

27-årige Jakob Sheikh vinder prisen for sin dækning af unge danskere, der tager til Syrien for at kæmpe islamisternes sag i borgerkrigen.  Det oplyser Journalistforbundets Kreds1.

"Takket være et enestående kildenet, en stor menneskelig nysgerrighed og en fremragende fortælleevne er Jakob Sheikh i stand til at give os nærværende portrætter af nogle mennesker, vi har et stort behov for at forstå, og en indsigt i radikaliseringens mekanismer," lyder det i begrundelsen fra prisudvalget.

Mindelegatet uddeles til en yngre journalist, "som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde". Fire kvalificerede sig til en nominering i år:

  • Puk Damsgård Andersen, DR, (36 år) for bogen "Hvor solen græder" om borgerkrigen i Syrien
  • Jakob Sheikh, Politiken, (27 år) for dækningen af de danske Syrien-krigere og truslen fra Islamisk Stat
  • Chris Kjær Jessen og Carl Emil Arnfred, Berlingske, (32 og 35 år) for en undersøgende artikelserie om partistøtte i dansk politik
  • Kristian Corfixen og Sebastian Abrahamsen, Information (begge 26 år) for artikelserien "Dømt til dårlig behandling" om lægebehandlingen af fanger i danske fængsler.

Sidste år gik mindelegatet til Politikens journalister Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen for artikelserien 'Doping i Danmark'. Prisen er på 15.000 kr.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs