MediaWatch

Politiken-journalist med "enestående kildenet" vinder mini-Cavling

Kristian Dahls Mindelegat går til ung reporter fra Politiken for dækningen af danske Syrien-krigere.

Foto: POLFOTO

For andet år i træk går Kristan Dahls Mindelegat, også kaldet mini-Cavling, til en journalist fra Politiken.

27-årige Jakob Sheikh vinder prisen for sin dækning af unge danskere, der tager til Syrien for at kæmpe islamisternes sag i borgerkrigen.  Det oplyser Journalistforbundets Kreds1.

"Takket være et enestående kildenet, en stor menneskelig nysgerrighed og en fremragende fortælleevne er Jakob Sheikh i stand til at give os nærværende portrætter af nogle mennesker, vi har et stort behov for at forstå, og en indsigt i radikaliseringens mekanismer," lyder det i begrundelsen fra prisudvalget.

Mindelegatet uddeles til en yngre journalist, "som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde". Fire kvalificerede sig til en nominering i år:

  • Puk Damsgård Andersen, DR, (36 år) for bogen "Hvor solen græder" om borgerkrigen i Syrien
  • Jakob Sheikh, Politiken, (27 år) for dækningen af de danske Syrien-krigere og truslen fra Islamisk Stat
  • Chris Kjær Jessen og Carl Emil Arnfred, Berlingske, (32 og 35 år) for en undersøgende artikelserie om partistøtte i dansk politik
  • Kristian Corfixen og Sebastian Abrahamsen, Information (begge 26 år) for artikelserien "Dømt til dårlig behandling" om lægebehandlingen af fanger i danske fængsler.

Sidste år gik mindelegatet til Politikens journalister Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen for artikelserien 'Doping i Danmark'. Prisen er på 15.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs