MediaWatch

Politiken-journalist med "enestående kildenet" vinder mini-Cavling

Kristian Dahls Mindelegat går til ung reporter fra Politiken for dækningen af danske Syrien-krigere.

Foto: POLFOTO

For andet år i træk går Kristan Dahls Mindelegat, også kaldet mini-Cavling, til en journalist fra Politiken.

27-årige Jakob Sheikh vinder prisen for sin dækning af unge danskere, der tager til Syrien for at kæmpe islamisternes sag i borgerkrigen.  Det oplyser Journalistforbundets Kreds1.

"Takket være et enestående kildenet, en stor menneskelig nysgerrighed og en fremragende fortælleevne er Jakob Sheikh i stand til at give os nærværende portrætter af nogle mennesker, vi har et stort behov for at forstå, og en indsigt i radikaliseringens mekanismer," lyder det i begrundelsen fra prisudvalget.

Mindelegatet uddeles til en yngre journalist, "som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde". Fire kvalificerede sig til en nominering i år:

  • Puk Damsgård Andersen, DR, (36 år) for bogen "Hvor solen græder" om borgerkrigen i Syrien
  • Jakob Sheikh, Politiken, (27 år) for dækningen af de danske Syrien-krigere og truslen fra Islamisk Stat
  • Chris Kjær Jessen og Carl Emil Arnfred, Berlingske, (32 og 35 år) for en undersøgende artikelserie om partistøtte i dansk politik
  • Kristian Corfixen og Sebastian Abrahamsen, Information (begge 26 år) for artikelserien "Dømt til dårlig behandling" om lægebehandlingen af fanger i danske fængsler.

Sidste år gik mindelegatet til Politikens journalister Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen for artikelserien 'Doping i Danmark'. Prisen er på 15.000 kr.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs