MediaWatch

JP's Flemming Rose vinder Publicistprisen

"En stærk og central aktør" i debatten om ytringsfrihed fik den store hæderspris, da Publicistpriserne blev uddelt til aften, hvor der også var hæder til to netmedier og en DR-korrespondent.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv
Jyllands-Postens udlandsredaktør, Flemming Rose, modtager den store Publicistpris 2015, der blev uddelt till aften. Det skriver Publicistklubben i en pressemeddelelse.

"Flemming Rose har de sidste ti år været en stærk og central aktør i den internationale debat om ytringsfrihed, og midt i de store kontroverser har han ikke blot stået fast på sine principper, men også insisteret på at forklare og nuancere sine synspunkter i debatter verden over," hedder det i juryens begrundelse.

Ud over hæderen følger en check på 20.000 med Den Store Publicistpris, der uddeles for "mangeårig, fremragende indsats for lødig publicisme".
 

Den lille Publicistpris, der også akkompagneres af et kontant beløb på10.000 kr., landede i år hos netmediet Zetland, for at have "pustet frisk luft ind i det danske medielandskab".

"Zetland er en publicist fornøjelse, som har skabt et eksperimentarium med deres iderigdom og deres insisteren på at udvikle både journalistisk kvalitet og købmandskab. Holdet bag Zetland bidrager med tiltrængt inspiration," skriver juryen. 

Bag Zetland står journalisterne Silke Bock, Lea Korsgaard, Hakon Mosbech og Jakob Moll, der dannede Zetland i 2012 og blandt andet er kendt for at have udbredt long read-formatet 'singler' og for at have taget journalistikken uden for redaktionslokalet og ud på landets scener med livearrangementerne Zetland live.

Altinget vinder for "privat public service"

Publicistklubben har i år udvidet prisrækken fra to til fire priser. Public Service-prisen er kommet til for at slå et slag for begrebet som "en forpligtelse for alle lødige publicister". Valget faldt på Altinget med ejer og udgiver Rasmus Nielsen i spidsen.

"Altinget er et inspirerende eksempel på privat public service. Mens mange store redaktioner ofte har flyttet fokus i det politiske stof hen mod proces og form, er det lykkedes Altinget at skabe et helt nyt medie baseret på politisk indhold – til glæde og gavn for folkestyret og med mange nye journalistjob til følge," lyder det i juryens begrundelse.

Den anden af de nye priser, Fortællerprisen, går til DR's Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård for hendes bestseller 'Hvor solen græder' om den syriske borgerkrig. I den følger man Puk Damsgårds egne overvejelser om at dække den blodige borgerkrig, og forvandlingen som den syriske kvinde Nour gennemgår henover de seneste fire års krig.

Begrundelse:

"Puk Damsgård fortæller den store historie gennem de menneskeskæbner, hun giver stemme. Det sker med indlevelse og respekt – men også med nøgternhed og overblik. Puk Damsgård er en fortæller og udenrigsreporter i verdensklasse."

Juryen bag Publicistpriserne består af Christian Jensen,  Thomas Svaneborg, A.P. Mathiasen, Connie Hedegaard, Jacob Mollerup, Per Mikael Jensen, Elisabet Svane, Kim Hundevadt og Jacob Moll.

Her er de nominerede til årets Publicistpriser

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs