MediaWatch

Ny prisnominering til DR-korrespondent

Seks yngre journalister bag fire journalistiske projekter dyster i år om redaktør Kristian Dahls Mindelegat. Én af dem får sin anden nominering på bare en uge.

Foto: POLFOTO

I går blev hun nomineret til Publicistklubbens fortællerpris - i dag er hun blevet kandidat til yderligere journalistisk hæder.

Her er de nominerede til årets Publicistpriser

DR's Mellemøsten-korrespondent Puk Damsgård Andersen er blandt de yngre journalister, som prisudvalget for Redaktør Kristian Dahls Mindelegat har peget på til årets uddeling. Det skriver Dansk Journalistforbund.

Mindelgatet uddeles til "en yngre journalist, som med lødig journalistik har skabt øget interesse for sit stofområde".

Det har fire journalistiske projekter kvalificeret sig til. Tre udspringer af morgenaviserne, og det sidste altså af DR:

  • Puk Damsgård Andersen, DR, (36 år) for bogen "Hvor solen græder" om borgerkrigen i Syrien
  • Jakob Sheikh, Politiken, (27 år) for dækningen af de danske Syrien-krigere og truslen fra Islamisk Stat
  • Chris Kjær Jessen og Carl Emil Arnfred, Berlingske, (32 og 35 år) for en undersøgende artikelserie om partistøtte i dansk politik
  • Kristian Corfixen og Sebastian Abrahamsen, Information (begge 26 år) for artikelserien "Dømt til dårlig behandling" om lægebehandlingen af fanger i danske fængsler.

Sidste år gik mindelegatet til Politikens journalister Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen for artikelserien 'Doping i Danmark'. Prisen er på 15.000 kr.

Puk Damsgård har tidligere modtaget Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris og den Berlingske Fonds Journalistpris, som hun i 2012 delte med TV 2's korrespondent Simi Jan.

Samme år var Puk Damsgaard blandt de nominerede til Cavling-prisen. "Hvor solen græder" var sidste år også med i opløbet om graverprisen, FUJ-prisen, der uddeles af Foreningen for Undersøgende Journalistisk.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs