MediaWatch

Analytiker: Det giver god mening for TDC at sælge Hosting

Hvis TDC kan finde en ny ejer til TDC Hosting-forretningen, der er villig til at betale en fornuftig pris, giver det god mening at sælge den del af telekoncernen fra, siger TDC-analytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Foto: TDC

I en noget tvetydig meddelelse understreger TDC mandag morgen, at TDC Hosting både kan og ikke kan blive solgt som resultat af en strategisk gennemgang. Men hvis undersøgelsen skulle munde ud i et salg, ville det være en naturlig del af TDC's strategiske fokusering, mener Sydbanks TDC-analytiker Morten Imsgaard.

"TDC har været i gang med at endevende hver en sten for at finde ud af, hvad der er en del af den fremtidige kerne. TDC Hosting er en meget lille bid af TDC, og der er fordele i at drive hosting i stor skala - de fordele får TDC ikke uden betydelige investeringer," siger Morten Imsgard.

TDC Hosting leverer onlineydelser, herunder hosting, til andre virksomheder, og omsatte i 2014 for 465 mio. kr., eller ca. 2 pct. af TDC som helhed.

"Så det giver rigtig god mening, at TDC prioriterer investeringerne der, hvor det vil have et fremtidigt forretningsfundament, og skærer fra, der hvor man erkender, at man ikke har den nødvendige størrelse," siger Morten Imsgard og nævner også TDC's nylige frasalg af alle aktiviteter, herunder Hosting, i Finland.

Vil sende signal

Hvor langt TDC er i processen er dog svær at tolke ud fra mandagens uklare meddelelse, siger analytikeren.

"Der er nok en eller anden form for interesse, og så sender TDC sådan noget ud, så alle i industrien ved, at der sker noget, og de kan byde ind nu. Men det kan også være, at det ender med, at ingen vil betale den pris, TDC vil have," pointerer Morten Imsgard.

TDC-aktien starter mandagens handel med et marginalt fald på 0,1 pct. til 51,90 kr. C20 Cap-indekset falder samtidig 0,2 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs