MediaWatch

TDC udnytter lav rente til refinansiering

TDC får en klækkelig besparelse i deres finansieringsomkostninger, efter at selskabet har omlagt lån for milliarder.

Foto: TDC

De to C20-selskaber TDC og GN Store Nord benytter sig af de for tiden rekord-lave renter til at foretage låneomlægninger for milliarder af kroner, hvilket vil give selskaberne en klækkelig besparelse i deres finansieringsomkostninger.

Det skriver Berlingske Business.

"Vi har udstedt to obligationslån i februar, hvor vi lånte 1,55 mia. euro til en gennemsnitsrente på 2,6 pct., hvor der er løbetid på henholdsvis seks og 12 år. Det er altså meget, meget billigt. Det er også markant billigere, end vi havde regnet med for tre til seks måneder siden," udtaler Flemming Jacobsen, vicedirektør med ansvar for finans og investor relations i TDC, til Berlingske Business.

TDC har alene siden 2015 begyndte omlagt lån for 16 mia. kr. Udover obligationslånene har TDC også forhandlet med bankerne og opnået et variablelt forrentet lån på 650 mio. euro. På det lån er renten for tiden under en procent.

I GN gør man klar til at følge i TDC's fodspor og udnytte de lave renter. Selskabets finansdirektør udtaler, at GN bevidst har planlagt at øge sine lån i takt med at renterne er faldet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs