MediaWatch

TDC-boss truer med at flytte investeringer fra Danmark

TDC overvejer ifølge topchef Carsten Dilling at lægge sine investeringer i de øvrige skandinaviske lande på grund af det hårde danske telemarked.

Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO/Arkiv

Teleselskabet TDC, der er Danmarks største af sin slags, vil overveje at lægge flere af sine fremtidige investeringer i Sverige og Norge, hvis ikke det bliver lettere at drive televirksomhed i Danmark. Det er meldingen fra TDC's øverste direktør, Carsten Dilling.

Det skriver Berlingske Business.

"Det betyder ganske meget for investeringsniveauet i Danmark, hvis TDC måtte beslutte at flytte en halv til en hel milliard kroner til et andet skandinavisk land. Så bliver Danmark en vedligeholdelsesforretning på digital infrastruktur, og det kan ingen være tjent med," udtalte Carsten Dilling, på telekonferencen Tele 2015, tirsdag, ifølge Berlingske Business.

Et blik på udviklingen i investeringer indenfor teleindustrien de seneste år kunne tyde på, at TDC mener det alvorligt. På seks år er de danske teleselskabers investeringer i mobilmaster, internetkabler og anden tele-infrastruktur til kommunikation blevet halveret.

TDC står for omkring halvdelen af de ca. seks milliarder kroner, der årligt bliver investeret indenfor telesektoren i Danmark. Koncernen gjorde sidste år en markant investering - uden for Danmark og teleområdet - med købet af den norske kabel-tv koncern Get.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs