MediaWatch

DR pakker kufferten med DR3-formater til international tv-messe

DR udvider programudbuddet med flere DR3-programmer og satser på, at nordisk fokus på den kommende tv-messe MIPtv i Cannes sætter skub i eksporten af DR's programmer.

MIPtv bliver holdt i Cannes fra den 11.-16. april, og 11.000 deltagere fra over 100 lande ventes at dukke op.

Den kommercielle salgsafdeling i DR, DR Salg, har udvidet kataloget med flere DR3-programmer, når DR møder det globale tv-marked på MIPtv-messen i Cannes i den kommende uge.

DR Salg håber på øget opmærksomhed på alle sine programmer og formater denne gang, hvor messens tema er ’Focus on the Nordics’. Det betyder blandt andet, at der bliver holdt seminarer, visninger og arrangementer med fokus på, hvad Nordens tv-udbydere og produktionsselskaber kan byde på.

Unge DR3 formater til salg

DR Salg vil til eksempel prøve at få afsat DR3-formater som "Fuckr med din hjerne" og "Ond Ondere Ondest". Mange af de danske programserier på DR3 har DR selv fået ideen til, og DR Salg prøver nu at få andre landes tv-stationer til at lave dem i udenlandske udgaver.

Derudover kommer der særlig opmærksomhed på programserierne ’Dræb din livret’ fra DR3 og ’Dommer for en dag’ fra DR2, som en jury fra MIP har udvalgt til at blive vist på MIPtv.

”DR3 har en stribe programformater med kant, ligesom de også rammer målgruppen 15-39 år, som tv-stationer i hele verden har svært ved at få fat i,” siger Helene Aurø, der er souschef i DR Salg, i en pressemeddelelse.

Nordisk charmeoffensiv rammer tv-festival i Cannes 

DR Salg slår ligeledes på tromme for Jan Gintbergs programserie ’Gintberg på kanten’ fra DR1. Også serier som ’Bankerot’ og ’Tidsrejsen’ og flere dramaserier fra eksterne producenter tager DR Salg med til Cannes, hvor ældre serier som ’Ørnen’, ’Rejseholdet’, ’Krøniken’ og ’Album’ også er at finde i DRs katalog.

MIPtv – med underfestivalerne Mipformats og Mipdoc - bliver holdt fra den 11.-16. april, og 11.000 deltagere fra over 100 lande ventes at dukke op.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs